GreenFence

Εμπιστευτική Καταστροφή Έντυπου Αρχείου και Εγγράφων

Στη GreenFence κατανοούμε απόλυτα τη σημασία της ασφάλειας και της εμπιστευτικότητας, παρέχοντας αξεπέραστες λύσεις για ασφαλή καταστροφή έντυπου αρχείου και εγγράφων που εγγυώνται την προστασία των πελατών σας.

Η Εμπιστευτική Καταστροφή Αρχείου και Εγγράφων, δεν αποτελεί πλέον μια πολυτέλεια για τις επιχειρήσεις, αλλά μια ανάγκη ώστε να εξασφαλίσουν το απόρρητο των πελατών τους και να εξασφαλιστούν μέσω της πλήρους συμμόρφωσής τους με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (2016/679) (GDPR).

Στη GreenFence κατανοούμε απόλυτα τη σημασία της ασφάλειας και της εμπιστευτικότητας, παρέχοντας αξεπέραστες λύσεις για την ασφαλή καταστροφή εγγράφων και αρχείων που εγγυώνται την προστασία των πελατών σας.

Το έντυπο αρχείο σας, αφού διαχωριστεί από άλλα υλικά, όπως κλασέρ και διαφάνειες, περνάει από Ειδικό Σπαστήρα. Ο τεμαχισμός του αρχείου και των εγγράφων γίνεται σε μορφή κονφετί, από 0,1 έως 2 εκατοστά.

Στη GreenFence, εξασφαλίζουμε την πλήρη συμμόρφωση με τον GDPR κατά τη διαδικασία για εμπιστευτική καταστροφή αρχείου εγγράφων. Κάθε πελάτης λαμβάνει σφραγισμένο δείγμα του κατεστραμμένου υλικού, για να επιβεβαιώσει αν το βρει αποδεκτό, ενώ τα υπολείμματα που προκύπτουν από την καταστροφή ανακυκλώνονται, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική μας υπευθυνότητα.

Με την επιλογή της GreenFence για τις ανάγκες σας σε εμπιστευτική καταστροφή, επιλέγετε έναν αξιόπιστο εταίρο που διασφαλίζει την πλήρη προστασία και εμπιστευτικότητα των ευαίσθητων εταιρικών εγγράφων σας.

Εμπιστευτική Καταστροφή Εγγράφων Αρχείου - Επίπεδα καταστροφής

Επίπεδα Καταστροφής Αρχείου-Εγγράφων

Η καταστροφή αρχείου προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες σας. Το Γερμανικό Ινστιτούτο Τυποποίησης (Deutsches Institut fuer Normung = DIN), ως ένας διεθνώς αναγνωρισμένος φορέας, μας δίνει το πρότυπο DIN 66399 το οποίο περιλαμβάνει 3 Κατηγορίες/Κλάσεις Ασφαλείας και 7 Επίπεδα Εμπιστευτικής Καταστροφής χαρτιού. Η εταιρεία μας, καταστρέφει το αρχείο/χαρτί σε κλάση 2 επίπεδο DIN “P-3”  (για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα “Κατηγορίες/Επίπεδα Καταστροφής”).

Αποστολή - Παραλαβή

Η ασφαλής καταστροφή του αρχείου μπορεί να κανονιστεί ανάλογα με τις ανάγκες σας. Υπάρχει η δυνατότητα να παραλάβουμε τα υλικά με δικά μας μέσα ή δεχόμαστε να παραλάβουμε υλικά απευθείας στις εγκαταστάσεις μας. Πολύ σημαντικό είναι πάντα η μεταφορά τέτοιων υλικών να γίνεται, είτε από τα ίδια μέσα της εταιρείας σας – ή εάν χρησιμοποιήσετε εξωτερικό/τρίτο μεταφορέα – να υπάρχει κάποιο εξουσιοδοτημένο άτομο καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς, ώστε να ελέγχεται και να είναι ασφαλής μέχρι και την παράδοση.

Εμπιστευτική Καταστροφή GreenFence

Η επιχείρησή μας στέλνει στο χώρο σας φορτηγά και βαν για να παραλάβει όλα τα υλικά που είναι προς Eμπιστευτική Kαταστροφή δεδομένων και ανακύκλωση, όπως Υπολογιστές, Κινητά, CD/DVD, Φιλμ κτλ.

Ο χρόνος παραλαβής εξαρτάται από τον αριθμό των δρομολογίων που υπάρχει προς τη δική σας ή σε κοντινή περιοχή. Μέγιστο χρονικό διάστημα συλλογής είναι συνήθως οι 4 με 5 εργάσιμες ημέρες, σε συνδυασμό πάντα και με τη δική σας διαθεσιμότητα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να φέρετε εσείς τα υλικά στις εγκαταστάσεις μας, καθώς η επιχείρησή μας δέχεται την παραλαβή τους στο χώρο μας, κατόπιν συνεννόησης.

Το ωράριο παραλαβής είναι κυλιόμενο για να μπορούμε να εξυπηρετούμε το σύνολο των πελατών μας.

Αυτό που ζητάμε είναι να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο ακριβείς και περιγραφικοί για το που και πως θα γίνει η παραλαβή. Η διευκόλυνση των υπαλλήλων της επιχείρησής μας – οι οποίοι θέλουν να σας εξυπηρετήσουν – είναι επιθυμητή, με βασικά πράγματα όπως π.χ. να βρούνε παρκινγκ, να έχετε τα υλικά έτοιμα προς παραλαβή κτλ.

Στην περίπτωση που υπάρχει συμφωνημένη παραλαβή η οποία χρήζει ακύρωσης, παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε στο τηλέφωνο 22990 42494 ώστε να ακυρώσουμε το δρομολόγιο εγκαίρως.

Ασφαλής Καταστροφή Αρχείου

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα Άρθρο 371 “…επαγγέλματα που λόγω της ιδιότητάς τους κάποιοι (οι πελάτες) εμπιστεύονται ιδιωτικά απόρρητα… τιμωρούνται με χρηματική ποινή ή ποινή φυλάκισης εάν φανερώσουν αυτά τα απόρρητα”. Τέτοια επαγγέλματα, όπως δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, λογιστές κτλ. πρέπει να προσέχουν τα έγγραφα που περιέχουν ιδιωτικές πληροφορίες των πελατών τους και να μπορούν να αποδείξουν ότι το κάνουν αυτό.

Κληρικοί, δικηγόροι και κάθε είδους νομικοί παραστάτες, συμβολαιογράφοι, γιατροί, μαίες, νοσοκόμοι, φαρμακοποιοί και άλλοι λειτουργοί ή επαγγελματίες, στους οποίους κάποιοι εμπιστεύονται συνήθως λόγω του επαγγέλματός τους ή της ιδιότητάς τους ιδιωτικά απόρρητα, καθώς και οι βοηθοί των προσώπων αυτών, οι οποίοι φανερώνουν ιδιωτικά απόρρητα, που τους τα εμπιστεύτηκαν ή που τα έμαθαν λόγω του επαγγέλματός τους ή της ιδιότητάς τους, τιμωρούνται με φυλάκιση ως ένα έτος ή χρηματική ποινή. Ποινικός Κώδικας άρθρο 371 παρ. 1.

Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, την ανάγκη που υπάρχει για εμπιστευτική καταστροφή αρχείου και εγγράφων μικρού όγκου, όπως σε δικηγορικά, λογιστικά & εμπορικά γραφεία, κλινικές, γραφεία μελετών και ασφαλιστικά κ.ο.κ. όπου η χρησιμοποίηση συνήθως μικρών καταστροφέων είναι αρκετά χρονοβόρα και ασφαλώς το αποτέλεσμα της καταστροφής δεν είναι το σωστό (Παρακαλώ δείτε παρακάτω “Καταστροφείς Εγγράφων”), η εταιρεία μας τοποθετεί ειδικούς πλαστικούς, μεταλλικούς ή κάδους – έπιπλα που κλειδώνουν και ασφαλίζουν με σφραγίδες ασφαλείας, με αποτέλεσμα ό,τι έγγραφο μπαίνει σε αυτούς να μην μπορεί να βγει χωρίς να φανεί η παραβίασή του.

Έτσι, τα έγγραφά σας είναι ασφαλισμένα και δεν μπορεί κανείς να τα δει χωρίς την συγκατάθεσή σας.

Εμπιστευτική Καταστροφή Αρχείου -secure-destruction-certificate

Διαδικασία - Πιστοποίηση

Εξουσιοδοτημένος υπάλληλος της εταιρεία μας έρχεται στο χώρο σας και τοποθετεί τον ειδικό κάδο Εμπιστευτικής Καταστροφής που έχετε ζητήσει, κλειδωμένο και ασφαλισμένο με σφραγίδα ασφαλείας, έτοιμο προς χρήση.

Όταν γεμίσει ο κάδος, ειδοποιείτε την εταιρεία μας και ερχόμαστε για να αντικαταστήσουμε τον κάδο.

Όταν γίνει η καταστροφή των εγγράφων σας, στέλνουμε ενημερωτικό e-mail με την ακριβή ημερομηνία καταστροφής και επισυνάπτουμε το “Πιστοποιητικό Καταστροφής” με το οποίο αποδεικνύεται σε εσάς και τους πελάτες σας, ότι τα έγγραφά σας/τους είναι προστατευμένα και κατεστραμμένα.

Υπάρχει δυνατότητα βιντεοσκόπησης της διαδικασίας και αποστολής σε dvd (με χρέωση) ή φυσικής παρουσίας εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου σας.

Καταστροφείς Εγγράφων

Οι καταστροφείς εγγράφων είναι ένα αρκετά καλό εργαλείο, αλλά έχουν κάποια μειονεκτήματα όπως ο χρόνος που χρειάζεται για την καταστροφή και το τελικό αποτέλεσμα που επιτυγχάνουν. Οι λωρίδες που βγάζουν οι καταστροφείς εγγράφων μπορούν πολύ εύκολα να ανασυνταχθούν και ενδείκνυνται μόνο για γενικά έγγραφα, τα οποία πρέπει να είναι απλώς δυσανάγνωστα ή να ακυρωθούν. Η εταιρεία μας παραλαμβάνει πολλές φορές τέτοιου είδους υλικά για να ανεβάσουμε το επίπεδο καταστροφής, ώστε να διαγραφούν τελείως τα προσωπικά δεδομένα που περιέχουν. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιον καταστροφέα εγγράφων, τότε υπάλληλός μας έρχεται και συσκευάζει τις λωρίδες χαρτιού, ασφαλίζει την κούτα με ταινία ασφαλείας και την παραλαμβάνει προς καταστροφή.

Εμπιστευτική Καταστροφή Εγγράφων Αρχείου -data-destruction-documents

Επικοινωνήστε μαζί μας