Στοιχεία που διαχρονικά καθορίζουν την εταιρική μας ταυτότητα είναι η αλληλεγγύη, η κοινωνική ευθύνη και η διαρκής φροντίδα για την κοινότητα.

Επομένως δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε απαθείς μπροστά στην πρωτοφανή καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία “Daniel” και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στις περιοχές της Θεσσαλίας. Έτσι αποφασίσαμε να στηρίξουμε το έργο των “Γιατρών του Κόσμου”.

Η κατάσταση στη Θεσσαλία είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές, αλλά και ψυχολογική κρίση για εκατοντάδες οικογένειες. Οι “Γιατροί του Κόσμου”, με την αξιοσημείωτη και άμεση επέμβασή τους, φέρουν ελπίδα και ψυχική ανακούφιση στους πληγέντες, παρέχοντας ιατρική βοήθεια, φάρμακα και ψυχολογική υποστήριξη.

Επίσης, πέρα από την άμεση βοήθεια, οι “Γιατροί του Κόσμου” είναι εκεί για να ενημερώσουν τον κόσμο για τους κινδύνους που σχετίζονται με υγειονομικά ζητήματα, που αναπόφευκτα εμφανίστηκαν μετά από τέτοιου είδους φυσικές καταστροφές.

Η πρόληψη, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι εξίσου σημαντική με την άμεση επέμβαση. Στο πλαίσιο αυτό, κρίνουμε απαραίτητο και επιβεβλημένο να συμβάλλουμε ενεργά στην προσπάθεια ανακούφισης της ανθρώπινης δυστυχίας που έχει προκληθεί.

Η στήριξή μας αποσκοπεί στη διευκόλυνση του εξαιρετικού έργου που επιτελούν οι “Γιατροί του Κόσμου”, προσπαθώντας να προσφέρουμε μια αίσθηση ασφάλειας και ζεστασιάς στους πληγέντες.

Το δίκτυο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που έχουμε χτίσει δεν είναι απλά μια δέσμευση στα χαρτιά, αλλά μια ενεργή στάση ζωής. Είναι η έκφραση του πόσο βαθιά ενδιαφερόμαστε για το κοινωνικό σύνολο.

Είναι πεποίθησή μας ότι η επιτυχία δεν μετριέται μόνο σε οικονομικούς όρους, αλλά και στη θετική επίδραση που μπορεί να έχει μια εταιρεία στην κοινότητα και στην κοινωνία ευρύτερα.

Για αυτόν τον λόγο, είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε οργανώσεις όπως οι “Γιατροί του Κόσμου”, που καθημερινά επιδεικνύουν αφοσίωση στην προσφορά και στη βοήθεια των αδυνάτων.

Η δωρεά μας, αν και μόνο ένα μικρό κομμάτι του μεγαλύτερου παζλ, είναι το έναυσμα για περαιτέρω δράσεις και ενεργοποίηση της κοινότητας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους ενδιαφερόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμβάλλουν, με όποιον τρόπο μπορούν, στην ανακούφιση των πληγέντων. Ταυτόχρονα, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την υποστήριξη και στο μέλλον, καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες σε κρίσιμες στιγμές είναι μακροχρόνιες και απαιτούν συνεχή προσπάθεια.