ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΝΗΣ (1951-2022)

Με το κείμενο αυτό, θέλουμε να εκφράσουμε την αμέτρητη εκτίμηση και την βαθιά ευγνωμοσύνη μας για την τεράστια συνεισφορά ενός ανθρώπου που όχι μόνο άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην GreenFence-MetalLogic, αλλά επίσης διαμόρφωσε με αποφασιστικότητα το τοπίο ενός ολόκληρου βιομηχανικού κλάδου, μεταβάλλοντάς τον προς το καλύτερο.

Αναφερόμαστε στον αείμνηστο ιδρυτή μας, τον Ιωάννη Γκίνη, ο οποίος με αδάμαστη πυγμή, αποφασιστικότητα και ακατάβλητη δύναμη, εργάστηκε ακατάπαυστα και οδήγησε την GreenFence-MetalLogic από τα πρώτα της βήματα, στη θέση που έχει σήμερα, ως μια εκ των πρωταγωνιστών στον ευρύτερο τομέα της ανακύκλωσης, της ανάκτησης πολύτιμων μετάλλων, και της εμπιστευτικής καταστροφής αρχειακού υλικού.

Το όραμά του, η ακλόνητη πίστη του στο δίκαιο και η σταθερή και εμπνευσμένη παρουσία του, ενσωματώθηκαν ως αναπόσπαστα στοιχεία της εταιρικής μας φιλοσοφίας, συνεχίζοντας να διαμορφώνουν τον τρόπο που λειτουργούμε έως και σήμερα.

Ο Ιωάννης Γκίνη διέθετε την απαράμιλλη ικανότητα να κοιτάζει πέρα από το άμεσα ορατό, να προσβλέπει στο μέλλον, και με τη διεισδυτική και ιδιοφυή του ματιά, κατάφερε να μεταδώσει αυτή την προοπτική σε όλους εμάς. Μας δίδαξε να θέτουμε υψηλούς στόχους και να αποδεχόμαστε μόνο την ηθική, δίκαιη και βιώσιμη προσέγγιση στη δράση.

Η αγαπημένη του έκφραση "Να είστε εργατικοί και τίμιοι και η αγορά θα σας ανταμείψει! Όταν βλέπετε τον ανταγωνιστή σας να κλείνει, να μην χαίρεστε αλλά να λυπάστε," αποτελεί μια ισχυρή υπενθύμιση ότι το να κάνεις επιχειρήσεις δεν είναι μόνο μια ανταγωνιστική διαδικασία, αλλά και μια δυνατότητα να προσφέρεις στην κοινωνία, δημιουργώντας πραγματική αξία για όλους, συμπεριλαμβανομένων των συνεργατών μας, τους οποίους θεωρούσε το πιο πολύτιμο αγαθό.

Παρόλο που ο Ιωάννης Γκίνης έχει φύγει από τη ζωή, η πνευματική και ηθική του παρουσία συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί. Συνεχίζουμε το έργο που ξεκίνησε, με την ελπίδα να είμαστε πιστοί στην αποστολή που μας ανέθεσε και να τιμάμε τη μνήμη του με κάθε βήμα που κάνουμε προς την ενδυνάμωση και ανάπτυξη της εταιρείας.

Κάθε επιτυχία που σημειώνουμε, κάθε πρόοδος που επιτυγχάνουμε, κάθε καινοτομία που κατακτούμε, αποτελεί φόρο τιμής στον αείμνηστο ιδρυτή μας, Ιωάννη Γκίνη, αλλά και μνημείο της απεριόριστης πίστης του στη δύναμη της αλλαγής και της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε το έργο του και το όραμά του για έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Η κληρονομιά του αποτελεί πυξίδα μας και έμπνευση για το μέλλον.

Να είστε εργατικοί και τίμιοι και η αγορά θα σας ανταμείψει. Όταν βλέπετε τον ανταγωνιστή σας να κλείνει να μην χαίρεστε, αλλά να λυπάστε!